Galerii: Assange'i toetajad Londonis Ecuadori suursaatkonna ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

WikiLeaksi asutaja Julian Assange on «võitlev hing» , ütles tema advokaat Baltasar Gordon Londonis Ecuadori saatkonna ette kogunenud toetajatele ja ajakirjanikele, vahendas AFP.

«Ma olen rääkinud Julian Assange’iga ning ma võin kinnitada, et ta on võitlev hing. Ta on tänulik Ecuadori inimestele ja eriti presidendile Rafael Correale, kes rahuldas tema asüülitaotluse,» kõneles Baltasar Gordon. «Julian Assange on alati võidelnud tõe ja õiguse eest ning kaitsenud inimõigusi ja jätkab sellega. Ta nõuab, et WikiLeaksi ja tema õigusi austataks.»

«Assange on oma advokaatidele andnud instruktsioonid WikiLeaksi seaduslike õiguste, Juliani ja kõikide teiste uuritavate kaitsmiseks,» lisas advokaat.

Assange annab oma kõne arvatavasti saatkonna rõdult, sest trepile astumisel ähvardab teda vahistamine. Hoone ees on umbes 50 politseinikku ning umbes sama palju Assange’i toetajaid ja ajakirjanikke, kes ootavad WikiLeaksi asutaja esimest avalikku pöördumist alates märtsist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles