Soome politsei ennustab vägivaldsete veokiröövide suurenemist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskeveokid
Raskeveokid Foto: SCANPIX

Soome politseinike prognooside järgi on oodata vägivaldsete veokiröövide arvukuse suurenemist, maanteepolitsei soovitab transpordifirmadel olla kasvavateks ohtudeks valmis.

Näiteks Rootsis sooritatakse aastas 10 000 transpordivaldkonda puudutavat kuritegu, vahendas yle.fi. Ka Kesk-Euroopas on raskeveokite röövimised sagenenud.

Soomes on siiani olnud suhteliselt rahulik. Professionaalsed autojuhid on aga märganud röövide sagenemist mujal Euroopas.

Logistikafirma Mestransi autojuhi Mika Simo jutu järgi pihustavad kurjategijad veokijuhile kabiini mingit uinutavat gaasi. Ajal, kui juht on uimastatud, otsivad nad koorma läbi ja viivad minema selle, mis neile huvi pakub.

Keskkriminaalpolitsei kinnitusel on hinnatõusu tõttu suurenenud Soomes kütusevargused, ka on sagenenud veokite ja järelhaagiste röövimine.

Transpordivaldkonda puudutavaid kuritegusid mujal Euroopas iseloomustab varasemast parem organiseeritus ja jõhkram vägivald. Politseinike prognooside järgi jõuab sarnane tendents varsti ka Soome.

Ka kindlustussektoris ollakse valmis senisest professionaalsemate transpordiröövide levikuks Soome.

Euroopa politseiameti Europol ennustuse järgi hakkavad endistest Ida-Euroopa riikidest pärit kurjategijad liikuma mujale Euroopasse, näiteks Suurbritanniasse ja ka teistesse maadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles