Madonnalt nõutakse Vene geide toetamise eest 10 miljonit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna Peterburis 9. augustil.
Madonna Peterburis 9. augustil. Foto: SCANPIX

Mitu Vene aktivisti esitas popstaari Madonna suhtes kümne miljoni dollari suuruse hagi, väites, et neid solvas diiva toetust homoseksuaalidele tema hiljutise kontserdi ajal Peterburis.

«Reedel esitati 333 miljoni rubla (10,3 miljoni dollari) suurune hagi proua Louise Veronica Ciccone suhtes, kes nimetab end Madonnaks,» ütles üheksat hagejat esindav jurist Aleksandr Potšujev AFP-le.

Ta lisas, et kostjateks on samuti Madonna Peterburi kontserdi korraldaja ning kontserdisaal.
Peterburi Moskva rajooni kohus kinnitas AFP-le hagi kättesaamist, lisades, et kohus otsustab nädala lõpuks, kas see menetlusse võetakse.

Madonna kooris end Peterburi kontserdil rinnahoidja väele, et paljastada seljale kirjutatud sõnad «Ärge kartke!» ning kutsus fänne «geikogukonda armastama ja hindama».

Peterburis võeti varem sel aastal vastu seadus, mis kehtestab alaealistele homoseksuaalsuse propageerijatele trahvid, ehkki homoseksuaalsust ei peeta riigis kuriteoks.

Venemaa legaliseeris homoseksuaalsuse 1993. aastal pärast Nõukogude Liidu lagunemist ja seda ei peeta vaimuhaiguseks alates 1999. aastast, kuid homofoobsed meeleolud on endiselt riigis valdavad.

Geiaktivistid olid varem kutsunud Madonnat tühistama oma kontserte Venemaal toetusaktina geikogukonnale.

USA popdiiva pahandas Vene võime ka toetusega punkbändile Pussy Riot, kui ta oma Moskva kontserdi ajal ütles, et palvetab nende eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles