Spartaki-Zeniidi jalgpallimatšil vahistati üle 600 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilits vahistas üle 600 vutifänni.
Miilits vahistas üle 600 vutifänni. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene jalgpallimeistrivõistluste esimese vooru kohtumise ajal Lužniki staadionil Moskva Spartaki ja Peterburi Zeniidi vahel puhkes tribüünil kahe meeskonna poolehoidjate vahel kähmlus, miilits võttis kinni üle 600 korrarikkuja.


«Mängu ajal viskas üks Piiteri meeskonna fännidest ära rebitud istme sektorisse, kus viibisid Spartaki pöidlahoidjad. Poolehoidjate vahel puhkes kaklus, millele pani piiri miilits,» jutustas Vene pealinna õiguskaitseorganite esindaja.

Tema sõnul üritasid Peterburi jalgpallifännid veel kord kähmlust vallandada, ent miilitsa eriüksuse (OMON) võitlejatel õnnestus seda ennetada.

Miilitsa kinnitusel tõid Zeniidi fännid kaasa hulgaliselt suitsupomme ja ilutulestikurakette, süüdates neid mängu ajal.

«659 inimest vahistati matši ajal ja järel erinevate õigusrikkumiste, kaasa arvatud huligaansuse eest,» ütles miilitsa esindaja. «Neist 513 olid Zeniidi poolehoidjad.»

Ta lisas, et miilits ei lasknud juba enne kohtumise algust staadionile 45 jalgpallihuvilist, kes olid korravalvurite hinnangul liiga purjus.

Ühtekokku tagas avalikku korda üle 3000 miilitsa ja siseväelase. Miilits jätkub tugevdatud patrullimist kesklinnas, metroojaamades ja Moskva vaksalites.

Spartaki ja Zeniidi kohtumine lõppes viigiga 1:1. Seda jälgis üle 52 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles