Türgi kaguosas hukkus autopommiplahvatuses kaheksa inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi kaguosas Gaziantepi linnas plahvatas esmaspäeva õhtul autopomm, surma sai vähemalt kaheksa ja vigastada 50 inimest.
Türgi kaguosas Gaziantepi linnas plahvatas esmaspäeva õhtul autopomm, surma sai vähemalt kaheksa ja vigastada 50 inimest. Foto: SCANPIX

Türgi kaguosas Gaziantepi linnas plahvatas esmaspäeva õhtul autopomm, surma sai vähemalt kaheksa ja vigastada 50 inimest, teatasid julgeolekuametnikud.

Võimas plahvatus kärgatas kesklinna politseijaoskonna lähedal süüdates hulgaliselt autosid ja linnabussi, kus sai surma kolm ohvritest.

Terrorirünnaku korraldamise eest pole esialgu keegi vastutust võtnud, kuid võimuesindajad kahtlustavad Kurdistani Tööpartei (PKK) sisse. Varem sel kuul ründasid kurdi mässulised Iraagi piiri ääres asuvat sõjaväelaagrit, lahingus jättis elu 22 inimest.

Türgi ja suur osa rahvusvahelisest kogukonnast peab PKKd terroriorganisatsiooniks. Kurdistani iseseisvust taotlev PKK alustas 1984. aastal relvastatud võitlust, mis on praeguseks nõudnud umbes 45 000 inimese elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles