Venemaa politsei otsib Pussy Rioti teisi liikmeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa punkbänd Pussy Riot selle aasta alguses Moskvas
Venemaa punkbänd Pussy Riot selle aasta alguses Moskvas Foto: SCANPIX

Venemaa politsei otsib punkbändi Pussy Riot ülejäänud liikmeid, keda ei ole kohtu alla antud.

Pussy Rioti korraldas selle aasta alguses Moskvas asuvas õigeusukirikus Vene võimude, eelkõige president Vladimir Putini vastase esinemise, edastab Reuters.

Kohus määras möödunud nädala reedel selle grupi kolmele liikmele kahe aasta pikkuse vanglakaristuse. Veel kaks Pussy Rioti liiget, kes samuti kirikus esinesid, põgenesid enne arreteerimist.

Vene politsei ei paljastanud, mitut isikut nad otsivad. Samuti ei ole teada, kas ülejäänud liikmeid tahetakse vaid üle kuulata või nad arreteerida ning neile süüdistus esitada.

Samuti ei ole politseile teada kahtlusaluste täpsed isikuandmed.

«Uurimine käib ja selle tõttu ei saa detaile avalikustada,» sõnas Moskva politsei esindaja Venemaa uudisteagentuurile Interfax.

22-aastane Nadežda Tolokonnikova, 23-aastane Marina Aljohina ja 30-aastane Jekaterina Samutševits tunnistati süüdi kirikus toime pandud huligaansust. Nende punklaulu sõnum oli, et Neitsi Maarja peaks Venemaa Vladimir Putinist vabastama.

Altari ees esinenud naistel olid maskid peas, kuid sellegi poolest suudeti kolme naise isik kindlaks teha.

Pussy Rioti esindajad kinnitasid, et jätkavad Putini vastaseid ülesastumisi.

USA, Euroopa Liit ja mitmed teised riigid peavad Pussy Rioti liikmetele määratud vanglakaristust ebaõiglaseks. Mitmed kuulsused ja avaliku elu tegelased on seisukohal, et Venemaal piiratakse aina enam sõnavabadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles