Putini nõunik nimetas Pussy Rioti liikmete karistamist veaks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liikmete vabastamist nõudev aktsioon Zürichis Grossmünsteri katedraalis eile.
Pussy Rioti liikmete vabastamist nõudev aktsioon Zürichis Grossmünsteri katedraalis eile. Foto: SCANPIX

Venemaa inimõigustevolinik Mihhail Fedotov kritiseeris punkansambli Pussy Riot liikmetele määratud karistust.

Fedotov ütles Interfaxile, et kohtu selline otsus on viga ja avaldas lootust, et see «viga» parandatakse ära kõrgemates instantsides.

Venemaa presidendi Vladimir Putini inimõiguste nõukogu juhtiv Fedotov märkis, et niisugust pühaduseteotuse peatükki, nagu oli Vene seadusandluses 19. sajandil, praegu pole.

«1845. ja 1885. aastal oli selle eest nähtud ette kolme kuni kaheksa kuu pikkune arest, aga mitte kahe aasta pikkune vangistus. Isegi 19. sajandi reeglite taustal paistab praegune kohtuotsus üsna imelik,» arutles ta.

Moskva Hamovniki kohus mõistis eelmisel reedel Maria Aljohhinale, Nadežda Tolokonnikovale ja Jekaterina Samutsevitšile huligaansuse tõttu kahe aasta pikkuse vangistuse.

Fedotov on nõus noorte naiste advokaatidega, kelle hinnangul oli tegemist administratiivrikkumise ja mitte kriminaalkuriteoga. Ta ütles juba Hamovniki kohtus, et teda kui juristi rahuldab üksnes õigeksmõistev kohtuotsus.

Mihhail Fedotov on presidendi nõuniku staatuses. Ta sai selle ametikoha 2010. aastal, mil riigipeaks oli Dmitri Medvedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles