Burundis tabati albiinosid tapnud jõuk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albiinod Burundis.
Albiinod Burundis. Foto: AFP / Scanpix

Burundi politsei on vahistanud kümme inimest, keda kahtlustatakse albiinode tapmises, et müüa nende kehaosasid Tansaanias asuvatele posijatele, teatasid täna kohalikud võimud.


Vahistamisi läbimurdena kirjeldanud prokurör Nicodeme Gahimbare ütles AFP-le, et albiinode tapmisele keskendunud kümneliikmeline jõuk arreteeriti pärast kaks päeva kestnud jälitust.



«Neil oli kaasas albiinoluid, mõned neist veel värsked,» ütles Gahimbare, kelle sõnul olid arvatavad kurjategijad tavalised maaharijad.



Viimase kuue kuu jooksul on Burundis mõrvatud ja sandistatud vähemalt kümme albiinot. Naaberriigis Tansaanias on sarnaseid juhtumeid viimase aasta jooksul olnud üle 40.



Politseiallikate sõnul smulgeldatakse albiinode jäsemeid ja elundeid Burundist Tansaaniasse, kus neid müüakse posijatele, kes valmistavad neist amulette.



Naha pigmendituse all kannatavate kohalike kehaosade eest makstakse Tansaanias tuhandeid dollareid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles