Peruu ehitab Machu Picchu lähedale uue lennuvälja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistimagnet Machu Picchu Peruus.
Turistimagnet Machu Picchu Peruus. Foto: SCANPIX

Peruu president Ollanta Humala teatas eile kavast ehitada riigi lõunaossa Cusco linna lähedale uus rahvusvaheline lennuväli, et edendada turismi legendaarsesse inkade tsitadelli Machu Picchusse.

Praegune Cusco lennuväli ei suuda vastu võtta suuremaid välismaalt saabuvaid lennukeid ning tegutseb vaid päevasel ajal. Lennuvälja võimalusi piirab selle asukoht mägedest ümbritsetud linnas.

«Me vajame Cuscos uut lennuvälja, sest praegune ei ole piisav,» ütles Humala, olles allkirjastanud seaduse, mis võimaldab sundvõõrandada lennuvälja rajamise tarvis maad Cusco lähedal Chinchero linnas.

Humala sõnul investeerib valitsus projekti 460 miljonit dollarit, mis ei sisaldada kompensatsiooni põllumajanduskogukondadele, kelle maad ära võetakse.

«Uus lennuväli mitte üksnes ei võimalda vastu võtta suuremat hulka turiste, vaid loob ka uusi töökohti,» lisas president.

Iga päev saabub Cuscosse keskmiselt 3000 turisti kogu maailmast, et külastada inkade impeeriumi endist pealinna ning lähedalasuvat Machu Picchu tsitadelli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles