Gruusia tudengid protestisid riigipea partei äraostmiskatse vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Gruusia presidendi Mihhail Saakašvili residentsi ees Thbilisis avaldasid neljapäeval meelt üliõpilased, kelle hinnangul osutus tudengite tööhõiveprogramm osaks riigipea partei valimiskampaaniast.

Gruusia valitsus andis juulis ja augustis tudengitele võimaluse teenida 300 dollarit ehitustöödel, territooriumide koristamisel ja muudel töödel. Presidendi algatatud programmiga ühines ligi 25 000 tudengit.

Osa üliõpilastest aga keeldus osalemast, väites, et presidendi programmi näol on tegemist valijate äraostmisega parlamendivalimiste eel.

“Sel nädalal tunnistas Saakašvili kohtumisel tudengitega, et programm Summer Job oli osa võimuerakonna Ühtne Rahvuslik Liikumine valimiskampaaniast. Me leiame, et tudengitel on õigus ise otsustada, millise erakonna poolt hääletada ning me ei vaja direktiive selle kohta, kelle poolt hääl anda,” ütles aktsioonis osalenud Aleksandr Kobaidze.

Protestijad hoidsid käes plakateid “Me ei ole müüdavad”, “Te ei suuda tudengeid ära osta”.

Aktsioon möödus vahejuhtumiteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles