Kohus ei vabastanud John Lennoni tapjat tingimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Lennoni tapnud Mark David Chapman
John Lennoni tapnud Mark David Chapman Foto: SCANPIX

Ansambli The Beatles laulja John Lennoni tapnud Mark David Chapman ei vabanenud ka seitsmendal katsel tingimisi vanglast, teatasid kohtuametnikud neljapäeval.

New Yorgi osariigi tingimisi vabastamise komisjon leidis kolmapäeval, et hoolimata heast käitumisest vanglas ei saa 57-aastast Chapmanit vabaks lasta, sest tema kuritegu oli liiga ränk ja vabastamine õõnestaks usaldust kohtusüsteemi vastu.

Chapman saab uue võimaluse kahe aasta pärast.

Chapman mõisteti 1981. aastal eluks ajaks vangi Lennoni mõrvamise eest 1980. aasta 8. detsembril, kui legendaarne laulukirjutaja jalutas koos abikaasa Yoko Onoga oma New Yorgi koju.

Chapman oli tollal 25-aastane ja vaimselt ebastabiilne. Varem samal päeval oli muusik andnud oma tapja jaoks autogrammi oma viimasele albumile «Double Fantasy».

Chapman, kes end lõpuks mõrvas süüdi tunnistas, kannab praegu karistust New Yorgi osariigi range režiimiga Aldeni vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles