Colorado kinotulistaja ähvardas prokuröri sõnul juba enne tulistamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Holmes kohtusaalis
James Holmes kohtusaalis Foto: SCANPIX

USA Colorado osariigi kinos Batmani-filmi esilinastuse ajal 12 inimest maha lasknud 24-aastane James Holmes oli enne veresauna ähvardusi esitanud ja sellest oli teatatud ka politseile, kinnitas prokurör Karen Pearson eile kohtule.

Prokurör ei täpsustanud siiski, mis laadi ähvardustega oli tegemist ja kes korrakaitseorganeid sellest informeeris. Peale selle oli tema sõnul Holmesile enne tulistamist kehtestatud keeld siseneda oma endise ülikooli territooriumile.

Õppeasutuse esindajad täpsustasid hiljem siiski, et Holmes ei pääsenud ülikooli territooriumile pigem seetõttu, et tema sissepääsukaart oli õpingute katkestamise tõttu tühistatud, mitte mingite ähvarduste pärast.

Ülikooli kirjaliku avalduse kohaselt pole ühtlasi koostatud ühtegi dokumenti selle kohta, et Holmesil oleks keelatud linnakusse siseneda. Samuti pole ülikoolilinnaku politseil Holmesi kohta ühtegi kaebust ega ka muid nende poolt koostatud dokumente.

Holmesi kaitsjate sõnul kannatab mõrtsukas vaimuhäirete all ja üritas selle vastu ka abi otsida.
Holmes ilmus neljapäeval taas kohtusse, kus süüdistajad püüavad tõestada, et ta on täie mõistuse juures ja seega süüdiv.

Holmesi süüdistatakse 12 inimese tapmises ja 58 inimese haavamises või vigastamises Denveri lähistel Aurora kaubanduskeskuse kobarkinos, kus valdavalt noored kinokülastajad jälgisid Batmani uue filmitriloogia viimase osa kohalikku esilinastust.

Holmesi ülikooli skisofreeniale spetsialiseerunud psühhiaater Lynne Fenton annab kohtus tunnistuse 30. augustil, endiselt pole päris selge, kas mõrvar oli tema patsient või mitte.
Süüdimõistmise korral võib Holmesi oodata ees surmanuhtlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles