Läti julgeolekupolitsei paljastas relvamüüjate jõugu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püstolid
Püstolid Foto: SCANPIX

Läti julgeolekupolitsei pidas augusti keskel kinni kaks meest, keda kahtlustatakse Lätisse suuri relvapartiisid toimetanud kuritegeliku jõugu tegevuses osalemises.

Julgeolekupolitsei veebiküljel avaldatud teabe kohaselt olid relvad, mille hulgas oli ka automaatrelvi, mõeldud müügiks nii Lätis kui ka selle piiride taga.

Politsei sai andmeid jõugu olemasolust juba eelmisel aastal, aga 15. augustil võttis kinni selle liikmed.

Läbiotsimise käigus ühe kinnipeetu elukohas konfiskeeriti 40 automaatrelva, laskemoona ja muid seadmeid. Kohus andis 18. augustil loa üks kinnipeetuist vahi alla võtta, teine jäi politsei järelevalve alla.

Julgeolekupolitsei jätkab uurimist kriminaalprotsessi raames, et avastada ja leida kinnitust tõenditele kinnipeetute, samuti teiste selles relvamüügikanalis osalenud isikute süüst.

Uurimise raames algatati kriminaalprotsess ja toimusid kinnipidamised veel ühes Euroopa Liidu riigis, ent politsei ei avalda uurimise huvides, millisest riigist jutt käib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles