Jabloko välistas ulatusliku koostöö Kremli paremerakonnaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene parempoolse erakonna Jabloko pooldajad..
Vene parempoolse erakonna Jabloko pooldajad.. Foto: .

Vene liberaalne erakond Jabloko teatas täna, et ei pea Kremli algatusel loodud parteid Pravoje Delo opositsioonierakonnaks ega kavanda temaga ulatuslikku koostööd.

«Meie oleme opositsioonipartei, aga nemad on sisuliselt Kremli-meelsed. Pole alust, millele tuginedes saaksime saavutada ulatuslikuma koostöö kui koostöö üksikutes küsimustes,» ütles Jabloko liider Sergei Mitrohhin.

Ta kinnitas, et kohtus hiljuti Pravoje Delo ühe kaasesimehe Boriss Titoviga, ent tegemist oli tema sõnul Titovi algatatud eraviisilise kohtumisega, mille sisust teisi Pravoje Delo liidreid ei teavitatud.

Mitrohhini sõnul arutati kohtumisel küsimusi, mille osas Jabloko ja Pravoje Delo seisukohad kokku langevad ning mille üle erakonnad võiksid ühiseid seisukohti väljendada.

«Näiteks meie destaliniseerimise algatus,» viitas ta.

«Ent meie oleme ikkagi opositsioon, aga nemad pole leebelt öeldes opositsioon. Suurtes poliitilistes küsimustes pole meil pinnast konsolideerumiseks,» leiab Mitrohhin.

Titov teatas täna, et Pravoje Delo on alustanud dialoogi Jablokoga võimaliku koostöö küsimuses regionaalsetel ja kohalikel valimistel, ent mingeid kokkuleppeid veel saavutatud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles