ERR.ee: duumasaadiku sõnul panustatakse Eesti luure heaks töötades sõjale

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Markov.
Sergei Markov. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene duumasaadik Sergei Markov ütles, et luure heaks töötades annab inimene suure panuse rahu arengusse, kuid Eesti luure heaks töötades antakse panus hoopis sõjale, teatas

ERR Uudised

.

«Kui töötate luure heaks, annate suure panuse rahu arengusse, eriti kui töötate Eestis Vene luure heaks. Kui aga töötate Venemaal Eesti luure heaks, on see halb, sest siis töötate te mittedemokraatliku riigi heaks, mis tahab rikkuda suhteid Venemaa ning lääne vahel ja elada nende halbade suhete peal kui parasiit. Kui töötate Eesti luure heaks, annate oma panuse sõjale,» vahendas «Välisilm» Markovi sõnu.

Duumasaadiku hinnangul on luure kaasaja maailmas väga tervitatav nähtus.

«Luure võimaldab suurtel ülemustel langetada otsuseid ohtra info alusel - ka selle alusel, mida tahetakse nende eest varjata, mida rohkem luuret, seda rohkem arukust kaasaja poliitikas,» selgitas Markov.

Portaali .ru peatoimetaja Andrei Soldatovi sõnul on Eesti alati Vene eriteenistustes kõrgendatud huvi tekitanud, kuna Vene Föderatsiooni Föderaalne Julgeolekukomitees (FSB) usutakse, et Eesti on aktiivsem kui teised Balti riigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles