Austraalia Robinson Crusoed ähvardab üksikult saarelt lahkuma sundimine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalia meest, kes on elanud üksikul Restorationi saarel juba 20 aastat alates oma varanduse kaotamisest aktsiaturul, võidakse tema paradiisist lahkuma sundida, vahendas Telegraph.

David Glasheen, keda nimetatakse ka Austraalia Robinson Crusoeks, on elanud väikesel saarel Austraalia kirderanniku lähedal alates 1993. aastast, kaaslaseks ainult tema koer Quasi.

Endine ärimees hülgas oma elu Sydneys pärast seda, kui ta kaotas aktsiaturul ligi 8 miljonit eurot ning tema abielu lõppes.

60. eluaastates Glasheen on öelnud, et ta naudib rahu ja privaatsust ning peab end «maailma kõige õnnelikumaks vanaks veidrikuks». Ta toitub kaladest ja krabidest ning korjab banaane, kookospähkleid ja kohalikke puuvilju. Samuti kasvatab ta juurvilju ning pruulib õlut.

Glasheenil on päikeseenergial töötav internetiühendus, mille abil ta hoiab ikka veel aktsiaturul silma peal.

Ehkki ta peidab end avalikkuse eest, pasundasid temast paar aastat tagasi mitmed meediaväljaanded, kui ta üritas endale interneti teel elukaaslast leida. Ta sai sadu vastuseid, kuid kaaslast ta ei leidnud.

«Siin kisub üksildaseks,» ütles Glasheen tol korral ajakirjanikele. «Mu ainus lootus on, et ma leian rannalt merineitsi.»

Kuid Austraalia Robinsoni üksildased päevad võivad varsti lõppeda, sest kohtuotsuse järgi ei ole mees saarele puhkekeskust ehitanud, mis oli üheks tingimuseks, kui ta sai õiguse maa-ala kasutada.

43 aasta pikkuse rendilepingu järgi pidid Glasheen ja tema äripartner ehitama turistidele mõeldud puhkekeskuse vähemalt 166 000 euro väärtuses. Queenslandi ülemkohus on otsustanud, et maalapp tuleks tagasi nõuda.

Glasheen loodab advokaatide abil kohtuotsusele apellatsiooni esitada. «Otsus on lihtsalt kohutav,» ütles ta.

Vastates ajakirjaniku küsimusele, kas talle on antud kuupäev, mil ta peab saarelt lahkuma, sõnas Glasheen: «Ma jään arvatavasti siia. Mul on kõrini kohtutest.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles