Vene suursaadik Lätis: etniliste vähemuste olukord ei ole rahuldav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Etniliste vähemuste olukord Lätis ei ole rahuldav ning Läti ei pea sageli vähemuste õigustest kinni, ütles Venemaa suursaadik Lätis Aleksandr Vešnjakov täna Riias peetud venekeelse vähemuse õiguste konverentsil.

Suursaadik märkis samuti, et Läti on eiranud mitme rahvusvahelise institutsiooni soovitusi etnilistele vähemustele võrdsete õiguste tagamise osas.

Suursaadik ütles veel, et koostöö Läti ja Venemaa vahel on kasvamas ning selles on suur osa Läti venekeelsel kogukonnal. Ta rõhutas, et kasv jätkub sel aastal veelgi. «Suure panuse on sellesse andnud ka Läti venekeelse kogukonna esindajad,» ütles Vešnjakov.

Suursaadik tervitas Vene-meelse erakonna Inimõiguste Eest Ühtses Lätis (PCTVL) edu allkirjade kogumisel ettepaneku toetuseks anda Läti kodakondsus kõigile riigis elavatele mittekodanikule, öeldes, et referendumil algatamine on üks võimalus kaitsta oma õigusi demokraatlike vahenditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles