Töölised ei saanud Boriss Jeltsini mälestusmärki värvist puhtaks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jekaterinburgi munitsipaaltöötajad ei suutnud taastada Vene esimese presidendi Boriss Jeltsini mälestusmärgi esialgset ilmet.

Vandaalid mäkerdasid mälestusmärgi siniseks ööl vastu 24. augustit, vahendas RIA Novosti. Lisaks lõhkusid nad postamendil ära mitu nimetähte.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja vandalismi puudutava paragrahvi alusel.

«Munitsipaalteenistuse töötajad tegid kõik, mida saab välitingimustes teha. Kahjuks ei õnnestunud mälestusmärki päris puhtaks saada, kuna tint oli sügavale tunginud,» kommenteeris linnavalitsuse pressiteenistuse ülem Deniss Suhorukov.

Edasisi töid ei saa linna eelarvest võetud rahadega teha, kuna mälestusmärk pole munitsipaalomand, rõhutas ta. Puhastamisega peab tegelema omanik ehk Jeltsini Fond ja selleks on ilmselt vajalik mälestusmärk demonteerida.

Jeltsini Fond oli sõlminud mälestusmärgi valvamiseks lepingu ühe eraturvafirmaga, kuid see täitis oma kohustusi ebarahuldavalt, nentis Suhorukov.

Juhul, kui korrakaitsejõududel õnnestub mäkerdajad kinni võtta, siis lubas kommunistlik partei, et maksab kinni nende advokaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles