Ingušias leidis aset jõustruktuuride erioperatsioon

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad ja eriüksuslased Ingušias Malgobekis.
Uurijad ja eriüksuslased Ingušias Malgobekis. Foto: SCANPIX

Vene jõustruktuuride sõdurid korraldasid Inguši Vabariigis Malgobekis ja Sagopšis mitu erioperatsiooni ning tapsid  neli mässulist.

Vabariigi korrakaitsejõudude esindaja rääkis RIA Novostile telefonis, et lisaks võeti kinni mitu põrandaalusesse rühmitusse kuuluvat võitlejat.

Hiljem selgus, et Sagopši asulas tapeti tulevahetuse ajal veel üks bandiit.

«Erinevatel aadressidel viidi läbi mitu erioperatsiooni, mille tulemusel tapeti kolm bandiiti ja veel mitu võeti kinni. Spetsiaalseid ettevõtmisi viiakse praegu läbi umbes kümnes kohas,» selgitas allikas.

Ka on konfiskeeritud hulgaliselt relvi, laskemoona ja lõhkeainet.

Varem teatas Ingušia korrakaitsejõudude allikas RIA Novostile, et jõustruktuuride sõdurid läksid kontrollima informatsiooni, mille põhjal varjavad end Malgobeki linnas erinevates kohtades illegaalsete rühmituste liikmed, kes on seotud muu hulgas 19. augusti terroriaktiga.

19. augustil plahvatas Malgobekis ühe politseiniku matustel lõhkekeha, mistõttu hukkus kaheksa siseministeeriumi kaastöölist. Lisaks sai viga 15 inimest. Terroriakti korraldas enesetapuvõitleja, kelle jäänused leiti sündmuskohast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles