Navalnõi vanematele kuuluvas vabrikus käib läbiotsimine

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi
Aleksei Navalnõi Foto: SCANPIX

Opositsionäär Aleksei Navalnõi vanematele kuuluvas Kobjakovi vabrikus, kus toodetakse vitstest punutisi, käib läbiotsimine.

«Niipalju kui ma tean, siis otsitakse dokumente, mis on seotud «kuritegeliku ühendusega, mille Navalnõi moodustas Kirovis»,» säutsus tuntud blogija ise Twitteris.

«Tõenäoliselt võetakse ära šokeerivalt kuritegelikud korvid ja üks vitstest punutud tool, millel ma istusin, kui mõtlesin välja varguse skeemi,» naljatas poliitik. Ta täpsustas, et läbiotsimist teostavad prokuratuuri uurimiskomitee ametnikud, vahendas lenta.ru.

Vene prokuratuur esitas Navalnõile 31. juulil süüdistuse paragrahvi 160 alusel, mis puudutab «võõra vara raiskamise organiseerimist eriti suures ulatuses». Süüdimõistmisel saab karistada kuni kümne aasta pikkuse vangistusega.

Uurijate väitel sõlmis Navalnõi, kes töötas Kirovi oblasti kuberneri Nikita Belõhhi nõunikuna, lepingu Vjatski metsakombinaadi direktori Pjotr Ofitserovi ja Kirovlesi peadirektori Vjatšeslav Opaljoviga. Ühiselt tekitasid mehed piirkonnale kahju 16 miljoni rubla ulatuses.

Vene meedia andmetel kontrollib Kobjakovi punutistevabrikut täielikult perekond Navalnõi. Erinevatel andmetel kuulub opositsionäärile firmast 25 protsenti kuni kolmandik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles