Inimõigustevolinik: kohtuotsus Ossipova kohta oli viga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taissija Ossipova
Taissija Ossipova Foto: SCANPIX

Vene presidendi inimõiguste nõukogu juht Mihhail Fedotov nimetas opositsionäär Taissija Ossipovale määratud karistust veaks.

«Ma loodan, et kassatsioonikolleegium parandab selle kohtuliku vea ära,» rõhutas ta.

Moskva Helsingi Grupi juht Ljudmilla Aleksejeva tunnistas Interfaxile, et kohtuotsus oli šokeeriv. «Toorutsevad. Järelikult on niisugune karm joon määratud kindlaks ülevalt ja seda igasuguse teisitimõtlemise avaldumisel. Püütakse hirmutada,» märkis ta.

Zadneprovi rajoonikohus mõistis erakonna Teine Venemaa aktivisti Ossipova süüdi narkootikumide realiseerimises ja karistas teda 8 aasta pikkuse vangistusega.

Eelmise aasta lõpus oli kohus ta süüdi mõistnud ja määranud karistuseks kümme aastat kolooniat. Tollane riigipea Dmitri Medvedev pidas karistust liiga karmiks ja Smolenski oblasti kohus saatis selle uuele ülevaatamisele.

Zadneprovi rajoonikohtu prokurör nõudis Ossipova karistamist nelja aasta pikkuse vangistusega, kuid kohtunik otsustas kaks korda pikema vangistuse kasuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles