Fritzli nägu püüti kaadrisse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Oliver Tiks
Copy

Austrias jätkus täna protsess oma lihase tütre pikkadeks aastakümneteks keldrisse vangistanud Josef Fritzli üle, kes on tunnistanud juba oma süüd intsestis ja vägistamises, kuid eitab samuti talle süüks pandud mõrva ja orjastamist.


Fritzl ilmus ka teisel päeval kohtusse oma nägu ajakirjanike eest sinise mapiga varjates, kuid fotograafidel õnnestus mees teel kohtusaali hetkeks siiski kohtuvahtide vahelt kaadrisse saada ka nii, et tema nägu paistis, vahendas

BBC News

.

Protsessil jätkati täna videote vaatamist, millel annavad oma trööstitust elust tunnistusi 24 aastaks keldrisse luku taha pandud tütar Elisabeth ja talle selle aja jooksul sigitatud lapsed, kellest kolm elasid koos emaga maa all kuni eelmise aasta kevadeni, mil nad välja päästeti.

Fritzlit süüdistatakse ka ühe oma tütrele sigitatud lapse mõrvas, sest too suri arstiabi saamata vahetult pärast sündi, ent mees ise ei taha seda tunnistada. Samuti eitab ta oma tütre orjastamist, milles kunagi varem pole Austrias kedagi süüdistatud.

Ekspertide hinnangul võib mõrva tõendamine kolmteist aastat hiljem osutuda keeruliseks, kuid ka orjastamise eest võidakse väikeses Amstetteni linnakeses oma valgustkartvad teod toime pannud mehel määrata kuni 20 aasta pikkune vangistus, teised süüdistused tooksid kaasa kuni 15 aasta pikkuse karistuse.

Teema ülima tundlikkuse tõttu töötab kohus suletud uste taga ning täpsemaid detaile seal toimuvast pole avalikustatud. Meedia andmetel võib kohtu otsust oodata juba neljapäeval.

Tagasi üles