Belgia mõrvar-pedofiili endine naine pääses kloostrisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle Martin
Michelle Martin Foto: SCANPIX

Belgia mõrvar-pedofiili Marc Dutroux` endine naine vabastati kohtu otsuse kohaselt tingimisi.

Belgia kõrgem kohus langetas eile otsuse, et Michelle Martin vabastatakse vanglast ning ta võib minna kloostrisse, edastab AFP.

Martin kandis vanglas 30 aasta pikkust vanglakaristust. Kõrgema kohtu kinnitusel ei teinud alama astme kohus viga, kui langetas otsuse naise karistusaja lühendamise kohta.

Oma mehe abiliseks olnud Martin peab elama kloostris, mis ei asu nende ohvriks olnud perede elukohtade lähedal. Ta ei tohi kloostrist lahkuda ega kontakteeruda ka oma pereliikmetega

Martini uus elukoht on Malonne`i klooster, mis asub Brüsselist 75 kilomeetri kaugusel lõunas.

Juulis sõnas selle kloostri esindaja, et Martin on nende jaoks suur väljakutse. Paljude belglaste arvates langetas kohus vale otsuse, et lubas naise tingimisi vabadusse ning paigutas kloostrisse.

Michelle Martini abikaasa Marc Dutroux oli pedofiil, kes röövis kuus tüdrukut ja tappis aastatel 1995 – 1996 neist neli. Kaks oma ohvrit tahtis ta keldrisse suletuna surnuks näljutada, kuid politsei päästis nad.

Kohus määras Dutroux`le eluaegse vanglakaristuse. Kohus tema üle oli alles 2004. aastal.

Michelle Martin ja Marc Detroux olid ka varem kohtu alla olnud. Nad mõisteti 1986. aastal süüdi viie tüdruku röövimises ja vägistamises.

Martin oli endine õpetaja, kes abiellus Dutroux`ga 1983. aastal ja nad said kolm last. Paar lahutas 2003. aastal.

Kohus saatis Martini 2004. aastal laste röövimises süüdi mõistetuna trellide taha. Naine esitas viis korda palve karistusaega lühendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles