Isaac nõrgenes troopiliseks tormiks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Orkaan Isaac nõrgenes troopiliseks tormiks, kuid on Ameerika Ühendriikide orkaanikeskuse (NHC) kinnitusel jätkuvalt ohtlik.

Keskuse andmetel jätkub Isaaci nõrgenemine järgmise 48 tunni jooksul, kui see liigub edasi sisemaa suunas.

New Orleans’i lõunaosas jäid Isaaci tõttu kodudesse lõksu kümned inimesed, vahendab Reutersi video. Danny Mason pani aknast välja valge lina, et tõmmata endale päästjate tähelepanu.
Mason rääkis Reutersile, et ei osanud sellist suurvett oodata.

Võimud evakueerisid rannikul asuvast Plaquemines Parish’ist (Louisiana osariik) ligikaudu 3000 inimest. Tuule maksimaalne kiirus ulatus piirkonnas 90 kilomeetrini tunnis, tuues kaasa laialdase üleujutuse.

Louisiana kuberneri Bobby Jindali sõnul on ilmselt üks inimene saanud surma, vahendas AFP.

Ajakirjanikega vesteldes lisas ta, et kuigi Isaac pole nii võimas, kui seda oli seitse aastat tagasi samas piirkonnas ringi tuuseldanud orkaan Katrina, siis ainuüksi Plaquemines Parish’is on see kahjustanud ligi kaudu 800 maja.

Riiklik orkaanikeskus soovitab piirkonna elanikel püsida sisetingimustes seni, kuni tuul vaibub sedavõrd, et päästemeeskonnad saavad sõita välja ja parandada purunenud elektriliinid ära.

Tugevad vihmasajud, mis osades kohtades on tähendanud 64 sentimeetri paksust veekihti, jätkuvad NHC prognoosi järgi ilmselt homseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles