Pilt: pitsa poolitamine Stockholmi restoranis maksis pea kolmandiku toidu hinnast

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi restorani tšekk. Pitsa poolitamise eest küsiti 35 rootsi krooni.
Stockholmi restorani tšekk. Pitsa poolitamise eest küsiti 35 rootsi krooni. Foto: Peeter Langovits

Iga liigutus maksab ehk restoraniteenindus Rootsi moodi – suure pitsa poolitamise ees küsis Stockholmi restoran 35 rootsi krooni (4,19 eurot), ehk pea kolmandik pitsa hinnast. Pitsa ise maksis 119 krooni (14,24 eurot).


«Viibides puhkusel Stockholmis einestasin vanalinnas itaaliapärases restoranis, kus tellisin pitsa. Suur pitsa on paras kahele inimesele söömiseks ning palusin selle poolitada. Loomulikult seda ka tehti ja serveeriti kahele taldrikule eraldi. Kui arve sain, imestasin, et selle poolitamine maksis tervelt kolmandiku toidu hinnast. Kui oleks selle veel neljaks lõiganud, palju siis oleks maksnud? Hiljem avastasin menüüst peene kirjaga märkuse, et selline teenus on olemas. Siit moraal – uurige enne tellimuse esitamist menüü hoolikalt läbi,» kirjeldas Postimehe fotograaf huvitavat kogemust Stockholmi restoranis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles