Rogozinile esitleti Vene tahvelarvuti prototüüpi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin Foto: SCANPIX

Vene kaitsetööstuse eest vastutavale asepeaministrile Dmitri Rogozinile esitleti neljapäeval esimese Vene päritolu tahvelarvuti prototüüpi, mis on loodud operatsioonisüsteemi Android baasil.

«Aasta lõpuks on kavas Venemaa tahvelarvuti välja lasta,» ütles prototüüpi demonstreerinud riikliku tuumauuringute ülikooli MIFI tehnopargi baasil tegutseva tootmiskoondise peadirektor Andrei Starikovski.

Tema sõnul on tahvelarvutis kasutatud Venemaa kaitstud mobiilset operatsioonisüsteemi RoMOS.

Starikovski kinnitas, et Vene operatsioonisüsteemi kuuluvad kõik süsteemi Android moodulid, välja arvatud need, mis koguvad kasutaja isikuandmeid.

Ta lisas, et tahvelarvutit kavatsetakse tarnida kaitseministeeriumile, et neid kasutada välitingimustes.

Tahvelarvuti võimaldab andmete šifreerimist, krüpteerimisvõtmete hoiustamist, samuti võimalust, kasutada digitaalkaarti koos kasutaja asukoha määratlemisega süsteemide GLONASS ja GPS abil.

Starikovski sõnul kavandatakse kahe variandi tootmist – sõjaväelastele koos kaitsekorpusega löögi- ja niiskuskindlana ning lisaks ka tavakasutajatele.

Tahvelarvuti tuleb tavamüüki miinimumvõimalustega (näiteks ilma 3G-ta), selle hinnaks jääb umbes 15 000 rubla (370 eurot).

Vene tahvelarvuti ei saa juurdepääsu Google’i rakenduste poodi.

«Meil tuleb oma pood, milles müüakse ohutuid rakendusi,» kuulutas Starikovski.

Tahvelarvutil on kümnetolline ekraan ning võimalus kasutada juhtmevaba sideühendust, muu hulgas SIM-kaardi abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles