IAEA: Iraan kiirendab uraani rikastamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri (IAEA) andmetel on Iraan kahekordistanud uraani rikastamiseks vajalike tsentrifuugide arvu maa-aluses Fordowi tuumauurimiskeskuses
Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri (IAEA) andmetel on Iraan kahekordistanud uraani rikastamiseks vajalike tsentrifuugide arvu maa-aluses Fordowi tuumauurimiskeskuses Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri (IAEA) andmetel on Iraan kahekordistanud uraani rikastamiseks vajalike tsentrifuugide arvu maa-aluses Fordo tuumauurimiskeskuses.

Eile avaldatud raporti kohaselt on keskuses tsentrifuugide arv kasvanud 1000-lt 2100ni, edastab Reuters.

Uusi seadmeid ei ole veel kasutusele võetud.

 IAEA andmetel jätkab Iraan ka laiaulatuslikku puhastustööd Parchini tuumajaamas. Arvatakse, et sellega püütakse peita jälgi seal arendatavate tuumarelvade kohta.

Iraan on varem öelnud, et nende tuumaprogramm on rahuotstarbeline ning selle eesmärgiks on energiatootmise efektiivsemaks muutmine ning uute vähiravimeetodite väljatöötamine.

Lääneriigid on  pikka aega kahtlustanud, et Iraan valmistab salaja tuumarelvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles