USAs süüdistatakse 10-aastast tüdrukut imiku tapmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA osariigis Maine'is esitati 10-aastasele tüdrukule süüdistus kolmekuuse beebi tapmises, kuid imiku ema sõnul on vastutav hoopis tüdruku ema, kes valvas tema last.

Tüdruk on kõige noorem inimene, keda on Maine’i osariigis 25 aasta jooksul mõrvas süüdistatud, vahendas ABC News.

Nicole «Nicki» Greenaway sõnul oli 10-aastase tüdruku ema tema kolmekuuse imiku Brooklyni lapsehoidja. Võimuesindajate sõnul manustati imikule ravimit, mida kasutatakse tähelepanelikkuse puuduse häire raviks, ning lämbus. Samuti avastati beebi kehalt suured sinikad.

«Ma tunnen kergendust, et nad on esitanud süüdistuse tema (lapsehoidja) tütrele, kuid ema peab vastutust kandma. Ma jätsin oma tütre koos temaga,» sõnas Greenaway.

Brooklyn oli jäetud lapsehoidja hoole alla ööseks Fairfieldi lähedale. Lapsehoidja helistas politseile 8. juulil ning teatas, et väikelaps ei hinga enam. Meedikud jõudsid kohale küll paari minutiga, kuid imikut enam päästa ei suudetud.

Greenway sõnul oli 10-aastane tüdruk varem tema lapse mähkmeid vahetanud, kuid täiskasvanu pideva järelevalve all. Selle asemel magas imik tol ööl samas ruumis koos lapsehoidja tütrega.

Kui Greenaway lõpuks oma tütart surnukambris nägi, oli imikul sinine silm, sinikad ninal ning kummalised jäljed põsel, mis meenutasid näpujälgi.

Maine'i avaliku julgeoleku osakonna esindaja Stephen McCauslandi sõnul ei ole veel kindel, kas mõrvasüüdistus esitatakse ka lapsehoidjale.

Maine’i osariigis alustatakse alla kolmeaastase lapse mõrva puhul automaatselt uurimist. McCauslandi sõnul avastati «muret tekitavaid märke»juba enne, kui meditsiinilised uurijad kuulutasid juhtumi mõrvaks. Samas ei avaldatud täpsemaid detaile surma põhjuse kohta.

Süüdistus esitati tüdrukule pärast seda, kui uurijad konsulteerisid peaprokuröriga, ütles esindaja Brenda Kielty.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles