Vahtrasiirupivargad andsid tootjatele finantsiliselt raske hoobi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahtramahl tilgub nõusse.
Vahtramahl tilgub nõusse. Foto: SCANPIX

Kanada provintsi Quebeci vahtrasiirupitootjad sattusid täbarasse olukorda, kuna vargad olid viinud laost minema kümnete miljonite dollarite eest siirupit.

Pikanäpumehed olid tõhusalt tegutsenud laos, kus hoiti tünne ligi 4500 tonni siirupiga, mille kogumaksumus oli 30 miljonit dollarit, vahendas AFP.

Oletuste järgi valasid kurjategijad siirupi teistesse mahutitesse ümber, et see siis mustal turul maha müüa.

Provintsi politsei kinnitas AFP-le, et uurib juhtunut.

Siirupitootjate liit võtab alati kasutusele abinõud oma toote kaitsmiseks, kinnitas selle esimees Serge Beaulieu. «St-Louis-de-Blandfordi ladu piirab aed, kaitsevad lukud ja seda kontrollitakse regulaarselt.»

«Varastatud siirupi turustamine mõjutab tervet tööstusharu. Kuriteoga seotud isikute tuvastamine on otsustava tähtsusega,» teatas 10 000 siirupitootjat ühendav liit.

Quebecis, mida nimetatakse siirupi Saudi Araabiaks, toodetakse 70-80 protsenti kogu maailma vahtrasiirupist. Tänavu loodetakse, et provints aitab katta lisanõudluse, mille põhjuseks on tänavune kehv siirupiaasta USAs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles