Hongkongi õpilased streigivad rahvusliku õpetuse õppeaine vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkongi valitsusehoone ette kogunenud õpilased.
Hongkongi valitsusehoone ette kogunenud õpilased. Foto: SCANPIX

Kolm Hongkongi õpilast alustasid 72 tunni pikkust näljastreiki, et protesteerida valitsuse korraldatud Hiina patriotismi õppeaine vastu, ütles aktivist täna.

Ligi 90 000 vanemat, õpetajat ja õpilast läksid eelmisel kuul valitsuse otsuse vastu tänavatele meelt avaldama. Nende sõnul on selline propaganda Hiina vahend laste ajupesuks pooliseseisvas Hong Kongis, vahendas AFP.

Valitsus on tõrjunud selliseid väiteid ning nende sõnul on «rahvuslik õpetus» tähtis, et kasvatada rahvusliku kuulumise ja identiteedi tunnet Pekingi-vastases suurlinnas.

«Me korraldasime näljastreigi, sest valitsus ei kuula inimeste arvamus,» sõnas aktivistide grupi «Scholarism» juht Joshua Wong.

15-aastane Wong liitus kümnete õpilastega, kes on üles seadnud laagri valitsusehoone juures. Kolm neist alustas eile kolme päeva pikkust näljastreiki.

Homme on oodata tänavatele tuhandeid inimesi, kes püüavad sundida valitsust oma meelt muutma enne uue kooliaasta algust järgmisel nädalal.

Valitsus tahab tutvustada õppeainet alates esmaspäevast ja teha selle kohustuslikuks kõikides koolides 2016. aastaks. Kohaliku meedia sõnul on paljud koolid öelnud, et nad ei tutvusta ainet sel aastal.

«Me ei sunni peale rahvusliku õpetuse tutvustamist ja väited ajupesu kohta pole tõesed,» ütles poliitik Leung Chun-ying ajakirjanikele.

Kriitikute sõnul võib õppeaine eesmärgiks olla ajalooliste sündmuste, nagu Tiananmeni veresauna ja Suure Proletaarse Kultuurirevolutsiooniga seotud massitapmiste- ja näljutamiste ilustamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles