Saksamaa kehtestab NATO tippkohtumise tõttu piirikontrolli

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer Baden-Badenis 9. märtsil tippkohtumise ettevalmistusi jälgimas.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer Baden-Badenis 9. märtsil tippkohtumise ettevalmistusi jälgimas. Foto: AFP / Scanpix

 NATO tippkohtumise tõttu Strasbourgis, Baden-Badenis ja Kehlis 3. aprillist kuni 4. aprillini kehtestab Saksamaa Liitvabariik julgeoleku kaalutlustel ajutiselt piirikontrolli sisepiiridel.

Ajavahemikul 20. märtsist kuni 5. aprillini 2009. aastal teostatakse piirikontrolli kõikides Saksamaa piiriületuskohtades maismaa-, õhu- ja veepiiril Schengeni kokkuleppega liitunud maade – Hollandi, Taani, Belgia, Prantsusmaa, Austria, Tšehhi ja Poolaga, vahendas siseministeeriumi pressiesindaja.

Saksamaa Liitvabariigi siseministeerium teatas, et kontrollimeetmeid ei rakendata lauskontrollina kõikjal, vaid paindlikult vastavalt vajadusele.

Vastavalt Schengeni piirikoodeksile on liikmesriikidel õigus avaliku korra ja julgeoleku vastu suunatud raskekaaluliste ohtude ärahoidmiseks ajutiselt kehtestada piirikontroll sisepiiridel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles