Pentagon hoiatas taas bin Ladeni tapmises osalenud eriväelast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Pakistanis Abbottabadis, kus Osama bin Laden end peitis
Maja Pakistanis Abbottabadis, kus Osama bin Laden end peitis Foto: SCANPIX

Pentagon manitses USA eriüksuse Navy SEAL endist liiget mitte avaldama raamatut, kus kohalolija silmade läbi on kirjeldatud Osama bin Ladeni tabamist 2011. aasta mais toimunud operatsiooni käigus.

Kaitseministeeriumi sõnul on raamatu «No Easy Day» (eesti keeles «Mitte lihtne päev») autor rikkunud leppeid, mis ta teenistuses olles allkirjastas. Pentagon ametiisikud kinnitasid eile, et on tekstiga tutvunud, kuid keeldusid ütlemast, kas 4. septembril ilmuma pidav raamat sisaldab riigisaladusi.

Pseudonüümi Mark Owen all esineva autori pärisnimi on meedia andmeil Matt Bissonnette.

Varem on ministeerium ähvardanud teose autorit kohtuga, kui viimane peaks rikkuma konfidentsiaalsuslepingut, mis väidetavalt sõlmiti 2007. aastal.

USA meedia andmetel väidab rünnakus osalenud sõdur oma raamatus ka seda, et bin Laden ei osutanud mullu Pakistanis Abbottabadis läbi viidud erioperatsioonil vastupanu. Ühendriikide ametlike allikate kinnitusel püüdis bin Laden aga põgeneda ning avas USA eriüksuslaste pihta tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles