Soomes saab suvest lotot mängida vaid täisealine

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotopileti täitmine.
Lotopileti täitmine. Foto: Corbis / Scanpix

Soomes hakkab suvest kõigile lotomängudele nii internetist kui kioskist ostetuna kehtima sama vanusepiir - 18 eluaastat.


Helsingin Sanomat

vahendas, et kui seni kehtis vanuse alampiir vaid interneti- ja mobiilimängudele, siis alates juunist peavad ka reaalsetes müügikohtades lotot mängivad inimesed olema täisealised.

Soome riiklik lotofirma Veikkaus tahab vanusepiiriga ennetada ja võimalikult väikeseks kahandada hasartmängude halba mõju inimestele.

Uuringutest on selgunud ka see, et ühed mängud tekitavad suuremat sõltuvust kui teised. Müügitöö ja klientuuri kohta on aga selgust rohkem, kui kõigile neile kehtib sama vanusepiir, arvatakse kompaniis.

18 eluaasta piir kirjutatakse ilmselt sisse ka uude hasartmänguseadusse, mille tulekuks Veikkaus juunis sisseviidava piiranguga juba valmistub, kirjutas Soome suurim päevaleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles