Pakistani plahvatuses hukkus kaks ameeriklast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Loode-Pakistanis Peshawari linnas plahvatas täna ÜRO pagulastega tegeleva agentuuri UNCHRi naabruses pomm, mis nõudis kaks inimelu ja vigastas kolme inimest, teatab AFP. Praegustel andmetel said plahvatuses surma kaks ameeriklast.


Plahvatuspaiga lähedusse jäävad ka USA konsulaat ja välismaiste abiorganisatsioonide esindused, märkis provintsi politsei esindaja Tahir Ayub AFP-le.

Teise kõrge politseiametniku Umar Riaz paistab praeguste andmete põhjal, et tegu oli autopommiga. «Me pole hetkel veel kindlad, mis lõhkeainet kasutati ning kas pomm oli kaugjuhtimisega või mitte,» lisas Riaz.

Plahvatanud masin oli pargitud UNCHRi kontorist 25 meetri kaugusele. Pärast pommi lõhkemist pommiga auto hävis, kannatada sai veel kaks masinat ja kokku varisesid ka nelja naabruses asuva maja fassaadid. Plahvatuskohale jäi kraater.

Peshawar on Loode-Pakistani tähtsaim linn, mis on sisuliselt väravaks metsikule hõimualale, kus on tugipunktid nii Talibani kui Al Qaeda mässulistel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles