Ušakovs ei toeta Läti kodakondsusreferendumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Ušakovs
Nils Ušakovs Foto: SCANPIX

Läti Vene-meelse erakonna Koosmeele Keskus liider, Riia linnapea Nils Ušakovs ütles esmaspäevases teleusutluses, et ei kavatse anda oma allkirja kõigile mittekodanikele kodakondsust nõudva referendumi toetuseks.


«Minu kui ühenduse liidri seisukoht, mis on kooskõlastatud juhatusega, on selline – ma ei hakka osalema ei allkirjade kogumises ega referendumil, isegi kui selleks piisav hulk allkirju kokku kogutakse,» ütles Ušakovs telekanalile LNT.

Paljude ekspertide hinnangul aitas Läti venekeelsete elanike aktiivsusele allkirjade kogumisel vene keelele riigikeele staatust nõudnud referendumi jaoks kaasa just see tõik, et oma allkirja andis ka Ušakovs.

Tänases teleusutluses ütles Koosmeele Keskuse liider, et referendum kõigile mittekodanikele automaatse kodakondsuse andmisest vaid süvendaks rahvustevahelisi pingeid, ning et referendum ei saaks pälvida edu, kuna enamik kodanikke seda ideed ei toeta.

Samal ajal toonitas Ušakovs, et suur hulk mittekodanikke on probleem, mis tuleb lahendada.

Praeguses seimis esindamata vasakühendus Inimõiguste Eest Ühtses Lätis teatas üle-eelmisel nädalal, et on saanud kokku mittekodanikele kodakondsuse andmist nõudva referendumi algatamise esimesel etapil vajalikud 10 000 toetusallkirja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles