Belfastis viga saanud politseinike arv tõusis poolesajani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lojalistid eile õhtul Belfastis.
Lojalistid eile õhtul Belfastis. Foto: SCANPIX

Värskeimate teadete kohaselt sai eile õhtul Põhja-Iirimaal Belfastis viga ligi 50 politseinikku, kes üritasid tõrjuda taas puhkenud vägivalda lojalistide ja vabariiklaste vahel.


Pärast seda, kui meeleavaldajad olid politseinikke rünnanud ilutulestikurakettide, Molotovi kokteilide ja tellistega, toodi esimeste maharahustamiseks välja veekahur. Carlisle Circuse ja Antrim Roadi kandis puhkenud vägivalla põhjuseks oli iiri vabariiklaste paraad, mida britimeelsed lojalistid takistada soovisid.

Ajalehe Irish Independent kohaselt viidi ligi poolesajast vigastatud korrakaitsjast haiglasse neli. Neist üks on seal siiani, aga tema elu pole ohus.

«Ma olen nii vihane kui kurb selle pärast, et minu politseinikud sellise märkimisväärse rünnaku ohvriks langesid,» tunnistas Põhja-Iirimaa politseiteenistuse juht George Clarke. «Nad ilmutasid tohutut julgust, seistes silmitsi kestva vägivallaga.»

Suur rahvahulk kogunes eile lõuna ajaks Belfast Orange Halli ja Carlisle Circusi juurde. Vabariiklaste paraadile oli antud luba, kuid ühestki vastumeeleavaldusest enne teatatud polnud. Kui politsei sündmuspaigale jõudis, oli osa seltskonnast tõmmanud näole maskid ja paljud murdsid endale ehitistelt telliseid.

Et vabariiklaste paraad saaks kogunenud lojalistidest mööduda, surus politsei rahvahulga tagasi Carisle Circusi juurde. Kui rongkäik möödus, hakkasid lendama tellised, enamasti politseinike pihta. Pärast paraadi lõppu hakkasid noorukid Antrim Roadi kandis ründama korrakaitsjaid.

Rahutused kestsid umbes kella kaheni öösel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles