Demokraadid kutsuvad ameeriklasi Obamat usaldama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delegaat Gus Mansour näitas täna demokraatide parteikongressi toimumispaigas plakatit president Barack Obamaga.
Delegaat Gus Mansour näitas täna demokraatide parteikongressi toimumispaigas plakatit president Barack Obamaga. Foto: Jae C. Hong/AP

Täna Põhja-Carolina osariigis oma riiklikku parteikongressi alustavad demokraadid üritavad kahtlejatele tõestada, et president Barack Obama on endiselt parim valik USA majandusmurede lahendamiseks.

Tänaõhtune tuntuim esineja on esileedi Michelle Obama, kes soovib oma kõnes meenutada valijatele, et tema abikaasa seisab siiani samade väärtuste eest, mis neli aastat tagasi. Õhtu peakõne peab San Antonio linnapea Julian Castro, kellest saab kõigi aegade esimene demokraadist latiino, kellele on säärane au antud, vahendas AP.

Parteikongress Charlotte'i linnas vältab kolm päeva, tipnedes ülehomme Barack Obama enda esinemisega tuhandete poolehoidjate ees. Sõltuvalt ilmaoludest peetakse see kas suurel staadionil vabas õhus või katuse all väiksema publiku ees. Homse peakõne peab ekspresident Bill Clinton.

Massachusettsi osariigist USA senatisse kandideeriv demokraat Elizabeth Warren rääkis täna USA telekanalite hommikusaadetele, et kuigi paljude ameeriklaste jaoks pole majandusolukord soovitud kiirusel paranenud, on Obamal endiselt parim nägemus, kuidas edasi minna.

«Vabariiklased meid edasi ei aita,» ütles ta.

Vabariiklaste seisukohti kaitses jutusaadetes asepresidendikandidaat Paul Ryan, kes soovitab Obama ametiaja tulemuslikkust hinnata miljonite inimeste järgi, kes siiani tööd otsivad.

«Olla neli aastat president ja [väita, et] töö ei ole lõpule viidud?» väljendas ta imestust. «President palub inimestel varuda kannatust?»

Eelmisel nädalal ametlikult vabariiklaste presidendikandidaadiks kinnitatud Mitt Romney viibib praegu Vermontis, kus valmistub 3. oktoobril algavateks teledebattideks Obamaga.

President esineb täna kampaaniaüritustel Virginia osariigis ning sõidab Charlotte'isse homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles