Leht: Venemaa kaalub sõjaväe kaasamist Põhja-Kaukaasias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene eriväelane Dagestanis.
Vene eriväelane Dagestanis. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministeerium kaalub armee allüksuste kaasamist Põhja-Kaukaasias toimuvasse võitlusse sissidega, vahendab tänane ajaleht Nezavissimaja gazeta.

Lehe allikate kinnitusel kaalutakse armee allüksuste kaasamist lisaks sisevägedele põhjusel, et viimasel ajal on jõustruktuuride kaotused regioonis kasvanud.

Ainuüksi augustikuu viimasel nädalal hukkus Põhja-Kaukaasias 15 ning sai haavata 11 õiguskaitseorganite ja kaitseministeeriumi ohvitseri. Samasuguseid kaotusi kandsid jõuametkonnad 2000. aastate algul, kui väed pidasid piirkonnas aktiivseid lahinguid.

Lõplikku otsust armee kaasamisest pole seni langetatud, ent nagu kinnitas kaitseministeeriumi allikas: «Kui rünnakud sõjaväelaste vastu Kaukaasias jätkuvad, lülitub kaitseministeerium bandede hävitamise operatsioonidesse ning annab sissidele otsustava vastulöögi.»

Kaitseministeeriumi võimalikust suuremast osalusest riigi julgeoleku tagamisel annab teatud piirini tunnistust ka eile Kremli saidil avaldatud seadlus riikliku terrorismivastase komitee koosseisu kinnitamisest. Selle dokumendi kohaselt lisati komitee koosseisu kaitseminister ja armee kindralstaabi juht, märgib leht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles