Gruusia nõuab otsekõneluste tingimusena Vene vägede lahkumist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia parlamendi esiemees David Bakradze.
Gruusia parlamendi esiemees David Bakradze. Foto: AP / Scanpix

Gruusia parlamendi esimees kinnitas valmisolekut alustada separatistlike Abhaasia ja Lõuna-Osseetiaga otsedialoogi, kuid möönas, et Vene okupatsiooni tingimustes selleni ei jõuta.


«Gruusia jaoks on võtmesõnaks dialoog,» kinnitas täna Ilia Tšavtšadze ülikooli õpilastega kohtunud parlamendi esimees David Bakradze, vahendas civil.ge.

«See on dialoog riigi ja poliitiliste jõudude vahel ning dialoog rahvusvahelise üldsuse ja nende inimeste vahel, kes elavad ajutiste eralduspiiride taga Venemaa poolt okupeeritud piirkondades,» lisas Bakradze.

«Me oleme valmis ja me tahame otsedialoogi nende inimestega, kes elavad okupeeritud piirkondades,» täpsustas parlamendi esimees, kelle sõnul on tulemuslike kõneluste alustamiseks vaja «sobivaid tingimusi».

«Kahjuks pole selliseid tingimusi ei Abhaasia ega ka Tshinvaliga, sest regioonid on okupeeritud Vene Föderatsiooni poolt ning võtmeotsused langetakse Suhhumi ja Tshinvali asemel Kremlis.»

Bakradze sõnul on dialoogi alustamiseks vajalik, et Venemaa täidaks endale võetud kohustusi.

Gruusia seisukoha järgi kuuluvad separatistlikud Lõuna-Osseetia ja Abhaasia de jure Gruusia koosseisu, kuid alates möödunud aasta augustisõjast on regioonid kuulutatud okupeeritud territooriumiks. Seni on separatistide iseseisvust tunnustanud Venemaa kõrval vaid Nicaragua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles