Prantsuse peaminister suurendab julgeolekut Marseille's

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermajad Marseille's.
Kortermajad Marseille's. Foto: SCANPIX

Prantsuse peaminister Jean-Marc Ayrault teatas neljapäeval, et suurendab politseijõude 205 korrakaitsja võrra riigi lõunaosas Marseille's, et võidelda sealse jõuguvägivallaga, mis on hiljutiste ohvritega tulistamistega ägenenud.

Ayrault, kes juhtis Marseille' kuritegevuse vastu võitlemise ministrite töörühma, ütles, et tahab sadamalinna kuritegelikku mainet puhastada ning muuta linn «väljapaistvaks Euroopa metropoliks».

Valitsusjuht, kelle sõnul on linna «saatus riiklike huvide asi», lubas Marseille'd külastada algava nädala esmaspäeval ja teisipäeval.

Ühtlasi teatas ta uue julgeolekutsooni loomisest linna lõunaosadesse ja lubas uusi õiguslikke direktiive ning tugevdada sealset vanglateametit.

Vahemere äärne sadam on olnud kaua tuntud oma kuritegeliku maine poolest. Viimastel kuudel on sagenenud tulusa uimastikaubanduse territooriumi pärast võitlevate jõukude vahelised arveteklaarimised.

Linna meer kutsus valitsust astuma otsustavaid samme, muuhulgas ka sõjaväge kaasama, ent kõrged riigiametnikud lükkasid selle taotluse tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles