Alpide mõrvasaaga uurijatega liitusid Itaalia ja Šveitsi eksperdid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseieksperdid Claygate'is asuva eramu juures.
Briti politseieksperdid Claygate'is asuva eramu juures. Foto: SCANPIX

Itaalia ja Šveitsi politseinikud liitusid Prantsuse Alpides juhtunud massimõrva uurijatega.

Kolmapäeval leiti mägiküla Chevaline'i lähistelt Briti-Iraagi perekonna kolme liikme surnukehad ja lisaks kohaliku jalgratturi laip, vahendas AFP. Kõik neli olid lastud maha.

Briti politseieksperdid hakkasid täna uurima Prantsusmaal tapetud Saad al-Hilli perekonnale kuulunud eramut Surrey krahvkonnas Claygate’i külas, mis jääb Londonist 25 kilomeetri kaugusele.

Prantsusmaale saabus aga veretööst eluga pääsenud 4- ja 7-aastase tüdruku kaks sugulast (mees ja naine). Prokurör Eric Maillaud ei osanud AFP-le öelda, kuidas nad lastega konkreetselt seotud on ega ka seda, millal nad 4-aastase tüdrukuga kokku saavad.

Politseinike jaoks ongi põhitunnistajaks noorem õde Zeena, kes varjas end kaheksa tundi oma ema surnukeha all.

Vanem laps Zainab sai tulistamises viga ja lebab haiglas meditsiinilises koomas, mistõttu teda küsitleda ei saa.

Prokuröri sõnul jõuab tragöödiapaigast Itaaliasse 1,5 tunniga, Šveits jääb aga ühe tunni pikkuse autosõidu kaugusele. Seega tuleb teha koostööd ka nende riikide politseijõududega.

Veretöös kaotasid elu 50-aastane Iraagis sündinud Briti kodanik Saad al-Hilli, tema abikaasa Ikbal ja 74-aastane ämm. Lisaks tulistas kurjategija maha ilmselt juhuslikult sündmuspaigale sattunud 45-aastase Sylvain Mollier’.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles