Pompeis kukkus alla Müsteeriumide villa laetala

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pompei Müsteeriumide villa laetala
Pompei Müsteeriumide villa laetala Foto: SCANPIX

Pompei kuulsa Müsteeriumide villa laetala kukkus öösel alla, kuid hoone on endiselt turistidele avatud, ütlesid Itaalia ametnikud täna.

«See on umbes nelja meetri pikkune puust tala, mis kukkus alla ilmselt kehva ilma tõttu,» ütles arheoloogilise vaatamisväärsuse pressiesindaja.

Tema sõnul ei ole ohtu, et katus sisse variseb. Villa on külalistele avatud, välja arvatud üks tuba, mis on suletud turvakaalutlustel.

Pargiservas asuv Müsteeriumide villa on hästi säilinud näide äärelinna villast ning on kuulus oma seinamaalingute poolest.

Viimasel kahel aastal on Pompeis leidnud aset mitu vahejuhtumit. 2011. aasta detsembris varises Tiburtinuse majas kokku välispiilar ning 2010. aastal varisesid kokku gladiaatorite maja (Schola Armaturarum Juventus Pompeiani).

Euroopa Liit on annetanud 104 miljonit eurot, et viia Pompeis nelja aasta jooksul läbi hooldus- ja restaureerimistööd, mille peaminister Mario Monti hiljuti suurte pidustustega käivitas.

Pompei linn hävis Vesuuvi vulkaani purske tagajärjel aastal 79. Paika külastab aastas umbes 2,5 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles