Pariisis läks pärast meeleavaldust märuliks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi idaosas puhkes pärast ametiühingute meeleavaldust märul.
Pariisi idaosas puhkes pärast ametiühingute meeleavaldust märul. Foto: AFP / Scanpix

Mitusada agressiivselt meelestatud noort põrkas Prantsusmaa pealinna idaosas kokku märulipolitseiga neljapäeva õhtul, kui üle terve riigi miljoneid inimesi haaranud ametiühingute meeleavaldus lõppes.


500-600 noorukit süütas prügikaste, purustas telefoniputkasid ja loopis pudeleid korravalvurite pihta Pariisi place de La Nationi piirkonnas, vahendas

Reuters

.

AFP oli sada kuni paarsada ründajat relvastunud kaigaste ja raudkangidega ning nad heitsid laiali ka signaalrakette.

Politsei ajas rahvahulga suurelt platsilt siiski kiiresti laiali, kasutades selleks muu hulgas pisargaasi.

Kohapeal peeti lühiajaliselt kinni kuni 300 isikut, kuid suurem osa neist lasti pärast dokumentide kontrolli uuesti vabadusse.

Süüdistus ootab ilmselt umbes pooltsada korrarikkujat. Kannatada sai üheksa politseinikku.

Prantsuse meedia teatel puhkes vägivald eile veel vähemalt kahes teises suurlinnas, ent ka neis saadi olukord kiiresti kontrolli alla.

Neljapäeva jooksul tuli ametiühingute kutsel üle kogu riigi tänavatele kuni kolm miljonit inimest, et avaldada pahameelt president Nicolas Sarkozy valitsuse majanduskriisi vastu suunatud meetmete pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles