Putin andis kurelennu pilajatele vastulöögi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin koos kurega
Vladimir Putin koos kurega Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin andis täna vastulöögi kaasmaalastele, kes pilkasid teda noorte valgekurgede rändeteele juhatamise pärast.

Sarnaselt noorte protestijatega Moskva tänavail ei soovinud osa noorkurgi deltaplaaniga taevasse tõusnud Putinile järgneda.

«Vastab tõele, et kõik ei tõusnud kohe lendu, kuid need, kes ei lennanud, olid nõrgad kured,» lausus Putin.

Aplausi pälvinud torge oli osa kõnest, millega Putin võttis kokku Vladivostokis toimunud kahepäevase Aasia ja Vaikse Ookeani Majanduskoostöö (APEC) organisatsiooni tippkohtumise.

Seejärel esitas Putin mõistujutu, millest oli selgelt näha viiteid ulatuslikele Putini-vastastele protestidele, mis talvel aset leidsid.

Enne Vladivostokki suundumist otsustas Putin aidata Siberi põhjaosas noortele väljasuremisohus valgekurgedele õige suuna kätte näidata, et need saaksid lõunasse lennata. Vangistuses elanud noorkured vajavad selleks inimese abi.

Valget kombinesooni kandnud Putini esimene katse nurjus, kuid teisel lennul asus tema kõrvale viis lindu, kelle ta Kesk-Aasia poole suunas.

Putini järjekordne etteaste pälvis internetis ohtralt pilkenooli, millest populaarseim oli retooriline küsimus: «Niisiis lendab Putin koos talvituvate kurgedega ära. Kas see tähendab, et ta enne kevadet tagasi ei tulegi?»

Üks vene ajakirjanik küsis Putinilt täna ühe opositsionääri kommentaari kohta, et Vene presidenti toetab vaid 63 protsenti kurgedest ning ülejäänud eelistavad lõunasse lennata või linnaväljakutel ja -bulvaritel pesitsema jääda.

Putin nõudis küsimusele aplausi ning tundis sellele vastamisest ilmselgelt rõõmu.

«Muidugi on linde, kes lihtsalt ei lenda, ja eelistavad teistest eemal pesa teha,» ütles Putin.

Alates presidenditoolile naasmisest kevadel on Putin opositsioonivastaseid meetmeid karmistanud ning riigis on võetud vastu terve rida repressiivseid seadusi, mille eesmärk on heidutada inimesi loata meeleavaldustel osalemast.

Opositsiooni järgmine meeleavaldus on plaanis järgmisel laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles