Enesetappude arv Lätis ei vähene

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lätis, kus enesetapust põhjustatud surmade arv on Euroopa Liidu üks kõrgemaid, ei leita lahendust, kuidas suitsiidijuhtumeid vähendada.

Kui 2010. aastal võttis endalt elu kokku 435 inimest, siis mullu kasvas enesetapu sooritanud inimeste arv viie inimese võrra. Läti enesetappude suremuskordaja 100 000 inimese kohta oli möödunud aastal Leedu ja Ungari järel ELi liikmesriikidest kolmandal kohal.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) hinnangul on enamikul juhtudel võimalik enesetappe ennetada. Samas pole Läti päevalehe Neatkarīgā Rīta Avīze teatel kohalikud võimud võtnud kuulda WHO hoiatusi ega astunud vajalikke samme enesetappude ärahoidmiseks.

Seejuures on vabasurma otsustanud minna üha enam noori. Läti haiguste ennetus- ja kontrollikeskuse (SPKC) andmetel sooritas mullu enesetapu 77 noort inimest vanuses 15-29 eluaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles