Vene sõjaväeinspektorid teevad Eesti kohal vaatluslennu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lennuk An-30.
Vene lennuk An-30. Foto: SCANPIX

Vene sõjaväeinspektorid teevad sellel nädalal avatud taeva lepingu raames Eesti ja Läti kohal vaatluslennud, teatas Interfax.

Vene inspektorite meeskond teeb Antonov An-30B lennukiga vaatluslennud Eesti ja Läti kohal ajavahemikul tänasest laupäevani, teatas Venemaa kaitseministeerium täna.

Vaatluslend stardib Eestist Tartu lennuväljalt ning Lätist Riia lennuväljalt. Nii Eestis kui ka Lätis teevad Vene inspektorid kuni 800 kilomeetri pikkuse vaatluslennu.

Eesti ja Läti kohal tehtavad lennud on 25. ja 26. lend, mille Venemaa inspektorid avatud taeva lepingu raames teevad.

Venemaa on sooritanud Eesti õhuruumis vaatluslende igal aastal alates 2005. aastast.

Avatud taeva leping (Open Skies Treaty) on üks osa Euroopa Julgeoleku- ja Koostöörorganisatsioon OSCE riikide julgeoleku- ja usaldusmeetmetest. Lepingu eesmärk on avatuse, julgeoleku ja usalduse arendamine riikide vahel, selle kitsam eesmärk on informatsiooni kogumine sõjalistest jõududest ning sõjalisest tegevusest. Lepinguga on ühinenud suurem osa OSCE liikmesriikidest, nende hulgas kõik NATO riigid.

OSCE liikmesriigid allkirjastasid lepingu 1992. aastal Helsingis ning see jõustus 2002. aastal. Eesti ühines avatud taeva lepinguga 2005. aastal. Lepinguga ühinemisel võttis Eesti kohustuse vastu võtta kuni neli teiste lepinguosaliste riikide vaatluslendu oma territooriumi kohal aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles