USA presidendivalimistel on vastakuti kaks väga erinevat maailmavaadet

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste kongress Tampas
USA vabariiklaste kongress Tampas Foto: SCANPIX

USA presidendivalimiste kõige pingelisem faas on algamas ja 6. novembril toimuvate valimiste kaks peategelast teada, valijad saavad aga valiku teha kahe väga erineva maailmavaate vahel.

Presidendikampaania Ühendriikides on jõudnud faasi, mida võib nimetada lõpuspurdi alguseks, kampaania keskmesse on tõusnud lihtne küsimus: kas elujärg Ühendriikides on viimase nelja aastaga paremaks muutunud, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Välisilm».

Mõlemad kandidaadid püüavad sellele küsimusele vastates plusspunkte teenida, Obama sõnul on Ameerika kindlasti paremas positsioonis kui ajal, mil ta ametisse astus - sügavaimast kriisist on riik välja toodud, kuid töö ei ole lõppenud.

Romney sõnul oodati Obamalt nelja aasta eest palju, kuid ootused asendusid tema sõnul paljude jaoks pettumusega ja seepärast on nüüd aeg keerata uus lehekülg.

Tööturu statistika oli Obamale tagasilöök

Punase joonena jooksevad kampaaniast läbi majandusteemad, viimasel nädalavahetusel eriti tööturul toimuv, reedel esitatud aruanne uute töökohtade tekke kohta augustis valmistas pettumust ja tekitas tagasilöögi ennekõike Obamale, töökohti tekkis 96 000, vähem kui oodati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles