USA sõjalaevad põrkasid Iraani lähedal kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjalaevad sisenemas päevavalgel Pärsia lahele, millega kahe aasta eest demonstreeriti Iraanile oma jõudu.
USA sõjalaevad sisenemas päevavalgel Pärsia lahele, millega kahe aasta eest demonstreeriti Iraanile oma jõudu. Foto: Reuters / Scanpix

Pärsia lahte viivas strateegiliselt tähtsas Hormuzi väinas põrkasid reedel kokku kaks USA mereväe alust ning rohkem kui tosin meremeest sai kergelt vigastada.

USA mereväe viienda sõjalaevastiku Bahreinis baseeruva staabi teatel põrkasid tuumaallveelaev USS Hartford (SSN 768) ja amfiibne transpordialus USS New Orleans (LPD 18) kokku kohaliku aja järgi umbes kella ühe paiku öösel (Eestis kell 22.30 neljapäeval), vahendas AFP.

«15 meremeest Hartfordi pardal said kergelt vigastada ja naasid teenistusse. New Orleansi pardal ei saanud ükski meeskonnaliige vigastada,» lisati teates.

Laevastiku esindaja leitnant Nathan Christensen ütles Reutersile, et Hartfordi tuumajõuseade kokkupõrke tagajärjel kahjustada ei saanud.

Samas sai kannatada selle laeva kütusepaak ning merre voolas ligi 25 000 gallonit kütust. Mõlemad laevad liiguvad oma jõul ja kahjustuste kogu ulatust alles uuritakse.

USA viienda laevastiku alused patrullivad seitsme ja poole miljoni ruutkilomeetri suurusel alal Ida-Aafrika, Lähis-Ida ja Edela-Aasia vahel.

Hormuzi väin ühendab olulist laevateed Pärsia lahe naftariikidest Omaani lahele ja mujale India ookeanile, selle põhjakaldal asub Iraan ning lõunakaldal Araabia Ühendemiraadid ja Omaani enklaav Musandam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles