Ajaleht: Vene peaprokurör vallandatakse pärast Putini juubelit

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaprokurör Juri Tšaika
Peaprokurör Juri Tšaika Foto: SCANPIX

Venemaa peaprokurör Juri Tšaika lastakse ametist lahti varsti pärast president Vladimir Putini 60. sünnipäeva, kirjutab Nezavisimaja Gazeta viitega informeeritud allikatele.

Ajalehe andmetel on peaprokuröri väljavahetamine seotud sellega, et tema positsioon on pärast Dmitri Medvedevi minekuga valitsusse nõrgenenud. Ka pidavat Tšaika «tegema viimasel ajal vigu».

Nezavisimaja Gazeta pakub kõige tõenäolisemaks uueks peaprokuröriks asepeaministrit Dmitri Kozakovi, ka on Tšaika võimaliku mantlipärijana mainitud justiitsministrit Aleksandr Konovalovit.

Ka kirjutas ajaleht kuuldustest Venemaa uurimiskomitee juhi Aleksandr Bastrõkini edasise saatuse kohta. Mõne allika hinnangul on võimalik, et ta kaotab senise ametikoha koos Tšaikaga, sest «ta teeb vigu» ja «välja tuleb vahetada kogu meeskond».

Lisaks väidab ajaleht, et asepeaministri Igor Šuvalovi positsioon muutub üha tugevamaks. Just tema ja mitte peaminister Medvedev on see inimene, kes õnnitleb riigipead valitsuse nimel juubeli puhul.

Venemaa president Putin saab 60-aastaseks 7. oktoobril. Vaevalt, et enne seda suuri kaadrimuudatusi läbi viiakse. Triumfipäeval on vaja näidata, et kõik on sõbralikud, armastavad ja toetavad üksteist, kirjutab NG viitega oma allikale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles