Prantsuse siseminister võttis sõna härjavõitluse kaitseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härjavõitlus
Härjavõitlus Foto: SCANPIX

Prantsuse siseminister Manuel Valls esitas teisipäeval kirgliku kõne härjavõitluse kaitseks – vaid mõni tund enne seda, kui riigi põhiseadusnõukogu asub arutama taotlust verise meelelahutuse keelustamiseks.

«See on midagi, mida ma armastan, see on minu perekonna kultuuri osa,» ütles minister, kes sündis Hispaanias, kus härjavõitlus on erakordselt populaarne. Kui ta oli veel laps, kolis tema pere Prantsusmaale.

«See on kultuur, mida me peame säilitama,» ütles ta uudistekanalile BFM ning lisas, et kuna Prantsusmaal on majanduskriis, on traditsioonide hoidmine tähtis.

Härjavõitlus on peaaegu kogu Prantsusmaal keelatud, kuid on lubatud osades lõunapoolsetes piirkondades, sest seda peetakse kultuuritavaks.

Prantsuse põhiseadus keelab loomade julma kohtlemise, kuid näeb härjavõitluse puhul ette erandeid linnades, mis suudavad tõestada, et on härjavõitlust kaua korraldanud.

Prantsuse konstitutsiooninõukogu asub arutama kaebust, mille esitas härjavõitlusevastane rühmitus CRAC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles